Social Icons

Isnin, 31 Ogos 2009

Gambar Dari Mesirkubu salahuddi al ayyubi..masjid tu kat tempat tertinggi kubu..tapi bukan dibina oleh salahuddin dan tiada kena mengena dengannya..ada pemerintah mesir namanya Muhammad Ali Basaya yang membinanya..

banggunan2 di hadapan tersebut ialah kompleks melayu..terdapatnya rumah2 negeri pahang, terengganu,selangor, kedah, dan sarawak..disitu tempat tinggal kebanyakan pelajar2 malaysia di mesir yang menuntut di main campus U al-Azhar mesir..

abul hoo ( x pati ejaannya betul atau x ) patung seorang pemerintah mesir..namun hidungnya sudah tiada kerana semasa penjajahan napoleon ke atas mesir ia menembak ( atau tumbuk atau sepak..x pasti ) kat hidungnya..yang menyebabkan hidungnya kudung..gambar pyramid giza mesir
pasar mingguan menjual kereta terpakai hayyu asyir madinat nasr cairo..


dipercayai baling duit bleh memakbulkan doa..di pyramid..

tengah2 masjid al Azhar di darrasah cairo..

pyramid

sesiapa yang ada kelapangan bolehla berkunjung ke mesir ini..

ahlan wasahlan...diucapkan kepada semua dari bumi anbiya ini..gambar2 maqam2 dan sejarah para nabi dan wali klau ada kesempatan insyaalah saya masukkan..

doakan kejayaan kami di mesir ini..banyak cobaan dan dugaan di mesir ini ..kami perlukan sokongan dan juga doa dari kalian semua.........thanks

0 Komen:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...